Διόρθωση αποτυχημένης ρινοπλαστικής επέμβασης

Η ανάγκη για τη διόρθωση αποτυχημένης ρινοπλαστικής.

Η ρινοπλαστική, θεωρείται παγκοσμίως, η κορωνίδα των επεμβάσεων της αισθητικής χειρουργικής. Κάθε πρόσωπο, έχει την μοναδικότητά του, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πρέπει να δένουν ταιριαστά σε ένα αρμονικό σύνολο. Η άποψη που επικρατούσε παλιά για την ρινοπλαστική, δημιούργησε πρόσωπα, που είχαν έντονα επάνω τους τα στίγματα της εμφανούς και συχνά όχι επιτυχούς, χειρουργικής παρέμβασης. Επιπροσθέτως, πολλοί ασθενείς κατέληξαν μετεγχειρητικά, να βιώνουν επιδείνωση της ρινικής τους αναπνοής, πρόβλημα που δεν υπήρχε πριν την επέμβαση.

Σήμερα η φιλοσοφία έχει ευτυχώς αλλάξει ριζικά. Βασικοί άξονες της επέμβασης είναι δύο. Πρώτα απ’ όλα, η εξασφάλιση μιας καλής και ανεμπόδιστης ρινικής λειτουργίας ( αναπνοή – όσφρηση ). Δεύτερον, δημιουργία ενός φυσικού αποτελέσματος, που δεν θα δείχνει καθόλου χειρουργημένο. Ενός αποτελέσματος, απαλλαγμένου από τα ψεγάδια του παρελθόντος, που θα οδηγεί το βλέμμα μας στο να θαυμάσει την ομορφιά των ματιών, που πλέον αναδεικνύονται με μοναδικό τρόπο.

Εξειδίκευση

Αφήστε το βλέμμα σας να εστιάσει στην φυσικότητα του αποτελέσματος, στην αρμονία και τη λάμψη του προσώπου και στην καλύτερη συμμετρία του.

Διόρθωση αποτυχημένης ρινοπλαστικής επέμβασης

Η διόρθωση αποτυχημένης ρινοπλαστικής, οφείλει να αφαιρέσει τα χειρουργικά στίγματα και να κάνει τη μύτη να λειτουργεί και να ταιριάζει αρμονικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. Η συντριπτική πλειοψηφία των revision επεμβάσεων παγκοσμίως γίνεται με τη μέθοδο της ανοικτής ρινοπλαστικής, μέθοδο η οποία με τη δυνατότητα ευρείας ανεμπόδιστης επισκόπησης του πεδίου που παρέχει, βοηθά στο να σχεδιαστεί η καλύτερη στρατηγική αντιμετώπισης της υφιστάμενης κατάστασης και στο να γίνουν παρεμβάσεων οι οποίες όχι μόνο θα αφαιρέσουν τον πλεονάζοντα ουλώδη ιστό αλλά θα προσθέσουν στήριξη και αντοχή στη μύτη ώστε να μπορέσει να αντιπαλέψει την φθοροποιό επίδραση του χρόνου.

Οι επανορθωτικές επεμβάσεις ρινοπλαστικής είναι πάντοτε δυσκολότερες από τις πρωτογενείς. Απαιτούν δε ιδιαίτερη εμπειρία από πλευράς του χειρουργού. Η προσωπική επαφή μαζί του και η εμπέδωση μιας καλής επικοινωνίας είναι σημαντικά κριτήρια για τη λήψη της τελικής μας απόφασης. Θα πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη μας ότι ο γιατρός που θα ασχοληθεί με την επανορθωτική ρινοπλαστική μας, θα προσπαθήσει με την εμπειρία του και την τεχνική που θα επιλέξει, να άρει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πρώτη επέμβαση στους ιστούς μας,

Είναι πάντοτε λοιπόν μια προσπάθεια βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης. Όσο μεγαλύτερη εμπειρία, ικανότητες και αγάπη για τη συγκεκριμένη επέμβαση έχει κανείς, τόσο καλύτερα τα εχέγγυα για το αποτέλεσμα που θα επιτύχει.